VAL 2018: Intresset för Centern ökar för tredje veckan i rad

Av Jimmy Jakobsson

I valrörelsen 2018 satsar riksdagspartierna mer än någonsin på Facebookmarknadsföring. Valstugorna finns i år inte på torget utan på Facebook, Messenger och Instagram. Det kommer att bli trångt!

Baserat på data, och med fokus på de verktyg som Facebook erbjuder, följer Ingager utvecklingen. Var finns väljarnas intresse, vad skapar effekt och vad gör partierna? Det är frågor vi regelbundet kommer att titta närmare på fram till valdagen.

  • Liberalerna som haft en tung period, och kommer från låga nivåer, gör en stark förbättring. Detta utan att ha haft en större generell medienärvaro. En förändring i det grafiska uttryckssättet syns.
  • Centern har däremot fått mycket uppmärksamhet i media, främst i samband med rapporteringen om Solna tingsrätt. Partiet går fortsatt framåt och ökar för tredje veckan i rad. Fick relativt bra genomslag för sina inlägg i samband med internationella kvinnodagen.
  • Övriga förändringar är små, Moderaterna och Socialdemokraterna parkerar på samma nivå som tidigare. Sverigedemokraterna och Miljöpartiet ökar något.

  • Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet ligger kvar på nivåer som är höga jämfört med opinionsundersökningarna.
  • Liberalernas ökning är procentuellt stor, men utmaningarna är fortfarande enorma.
  • Stabilt läge för de tre största, bara Sverigedemokraterna går något framåt.

Läs mer om valet 2018: Avgörs riksdagsvalet 2018 på Facebook?
Läs också: Så påverkar Facebooks nya algoritm svenska företag

Jimmy Jakobsson

JIMMY JAKOBSSON, CO-FOUNDER OF INGAGER
Har du frågor? Kontakta Ingager!

Ingager är partipolitiskt obundna och följer utvecklingen inför valdagen på ett neutralt sätt. Data hämtas från öppna källor, som Facebook och Socialbakers, samt partiernas egna sidor och konton. Ingager är en snabbväxande byrå som hjälper företag och organisationer att nå sina målsättningar på Facebookplattformen. Våra kontor finns i Stockholm och Berlin, uppdragsgivarna kommer från hela Europa. Ingager är en del av Egmont Publishing.

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!