, ,

Del 1: Facebooks nya algoritm

Den senaste tiden har vi läst otaliga rapporter som samtliga analyserat och prognostiserat vad förändringarna i Facebooks algoritm, som styr nyhetsflödet, kommer innebära. 

Uppdateringen kommer för många aktörer innebära en stor förändring då deras strategi för Facebook kommer behöva stöpas om och anpassas till de nya förutsättningar som ges. Nedan är ett antal förslag som förhoppningsvis kan bidra med insikter som underlättar framtida diskussioner om ditt företags närvaro på Facebook.

  • Våga dra ner på frekvensen för dina inlägg från Facebooksidan. Less is more. Hög kvalité på innehåll är viktigare än någonsin.
  • Fokusera på att hitta arbetssätt som leder till att användarna interagerar med varandra i ditt inlägg. Det handlar inte längre om att skapa interaktion mellan användaren och avsändaren utan interaktioner person-till-person bör vara i fokus.
  • Skapa en plan för Live video. Facebook chefen Adam Mosseri sa nyligen, ”Live videos often lead to discussion among viewers on Facebook–in fact, live videos on average get six times as many interactions as regular videos.” Givet detta uttalande kan vi anta att Live video kommer få en större roll I det nya flödet.
  • Bli proffs på Facebookannonsering. Den organiska räckvidden kommer med all sannolikhet att minska som ett resultat av den uppdaterade algoritmen vilket i sin tur leder till att annonsering kommer bli än viktigare. Annonsering kommer vara ett av få tillförlitliga sätt som varumärken och företag kan använda för att driva trafik genom Facebook till sin hemsida eller landningssida.
  • Testa chattbotar i Messenger. Eftersom konversationen mellan användare och avsändande företag kommer bli mindre vanligt förekommande kan det vara en god idé att testa nya idéer och metoder. Genom att flytta konversationen in i Messenger och använda sig av chattbotar öppnas nya möjligheter för varumärken och företag att skapa leads och försäljning.
  • Kvalité leder till relevans. Förutsatt att vi framöver kommer se färre inlägg från Facebooksidor kommer kvalitén på de publicerade inläggen få en större betydelse än tidigare. Facebook utvärderar alla inlägg med hjälp av Relevance Score-funktionen vilket gynnar de inlägg som bidrar med hög kvalité på det material som publiceras I flödet.

Läs också: E-handlarens tre steg till en social commerce-strategi

SIMON BEYER, CHIEF STRATEGY OFFICER
Har du frågor? Kontakta Ingager!
» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!