Sosiale media 2017, eller bare media 2017?

For 10 år siden var alt helt annerledes. Facebook hadde akkurat (6. november 2007) lansert det de kalte ”sider”, noe som ga bedrifter muligheten til å være offisielt til stede på nettverket. Allerede den første dagen ble det opprettet mer enn 100.000 sider via varemerker som Coca-Cola og Blockbuster. I årene som fulgte opprettet flere millioner bedrifter og organisasjoner over hele verden egne Facebook-sider for å kunne nå sitt publikum direkte, på en måte som aldri tidligere hadde vært mulig.

Nå har vi tatt fatt på 2017, og det er ikke lenger like enkelt å nå publikum direkte via Facebook. Selv om det er mange som følger deg, er det ikke sikkert at du når ut med det budskapet du ønsker å formidle. Når vi nå går inn i 2017 kan vi konstatere att sosiale media stort sett gir stadig mindre gratis rekkevidde til de bedriftene som er til stede på de ulike nettverkene.

Men hvordan endte vi opp her? Allerede i løpet av 2012 begynte Facebook å redusere andelen av en bedrifts følgere som kunne se et innlegg (den såkalte organiske rekkevidden). Først gikk det ned til 16 % i 2012, og i dag beregnes det at 5 – 6 % av de som følger en side ser det som legges ut. For meget store bedrifter med mer enn 500 000 følgere kan andelen være så lav som 2 %.

Dette er ikke et resultat av en konspirasjon, men ganske enkelt en effekt av at det i dag deles ufattelig mye innhold via sosiale kanaler. Facebook prioriterer ganske enkelt hvilke innlegg som skal vises og prioriterer innhold fra venner og familie fremfor innlegg fra bedrifter.

Facebook er ikke den eneste aktøren som arbeider ved hjelp av algoritmer. Instagram optimerer også innlegg basert på forholdet en bruker har til avsenderen. Selv Twitter har økt bruken av algoritmer og velger ut tweets fra brukere med mange følgere.

Det at sosiale media bruker algoritmer er ingen nyhet eller hemmelighet, men mange bedrifter har valgt å se bort fra dette og håper at samme innsats som for 10 år siden skal gi de samme resultatene også i 2017, men det er ikke tilfelle. Sosiale media er ikke i ferd med å forsvinne, men forutsetningene har endret seg, og derfor må også bedrifter videreutvikle sine strategier for sosiale media.

Eksempler på faktorer det må tas hensyn til:

Pay To Play
Det høre kanskje kjedelig ut, men som for all annen markedskommunikasjon må det faktisk finnes et budsjett for annonsering på sosiale media.

Bruk egne data
Facebook har et annonseringsformat der du som annonsør kan bruke data fra eksisterende kunder i CRM-systemet ditt og rette annonser mot brukere med en lignende atferd.

La medarbeiderne dine bli ambassadører
Bruk den kraften som skapes når medarbeiderne dine deler sine innlegg i sosiale kanaler. Dels er det mulig at rekkevidden blir relativt stor, dels rangeres innlegg fra personlige kontoer ofte høyere enn innlegg fra bedrifter.

Sosiale media endres og utvikles konstant, men dette trenger ikke være en ulempe for bedriftene. Det stemmer at den organiske rekkevidden er redusert og trolig ikke vil bli like omfattende som tidligere, men den tekniske utviklingen har medført at presisjonen i annonseringen og muligheten til å måle resultater er veldig mye bedre i 2017. Sosiale media er i stadig utvikling, og fremtiden ser lys ut.

 

Vil du vite mer om Ingager? Chatt med oss, ring oss eller send oss en e-post. Du finner kontaktinformasjonen vår her

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!