Live video – veien til flere personlige innlegg?

Etter å ha lest utallige trendundersøkelser og rapporter om temaet ”digital kommunikasjon 2017” kan vi konstatere at det er ett tema som stadig vender tilbake: video, spesielt live video. Nesten alle mediehus og sosiale medier har på en aller annen måte økt fokus på live video.

Facebook er en av de aktørene som har begynt og kommer til å fortsette satsingen på live video. Når Facebook bestemmer seg for å satse på et format, belønnes innlegg med dette formatet med å bli prioritert i nettverksflyten. For annonsører innebærer flere publiserte live videos større rekkevidde. Større rekkevidde betyr økt engasjement. Større engasjement skaper større lojalitet overfor varemerker. Sterkere lojalitet innebærer vanligvis økt salg av varer og tjenester.

Denne økte generelle interessen for live video bidrar også til sterkere interesse for live video på Facebook, og vi tror at vi i løpet av 2017 kommer til å se en ytterlige utvikling av dette formatet. Ifølge Inager blir det viktig for Facebook å:

  • Gi økt mulighet til gode analyseverktøy og datapunkter.
  • Utvikle og forbedre teknikken som brukes til å sende materialet.
  • Muliggjøre integrasjon av data fra tredjepart.

Allerede i januar 2017 ble det sluppet en rekke interessante nyheter som styrker antakelsen om at Facebook vil fokusere på og prioritere live som format. Facebooks ambisjon er naturligvis at både brukere og bedrifter, dvs. annonsører, i større omfang skal bruke live. For å kunne gjøre dette må man ha kjennskap til de siste oppdateringene, og de beskrives nedenfor:

Nettbasert live video for stasjonær PC
Nå vil det være mulig for Facebook-sider å sende live via en nettleser. Tanken er å gjøre det lettere for den som skaper materialet å sende live på samme måte som f.eks. videobloggere gjør det i dag. Dette innebærer at vi kommer til å se færre filmer av dårlig kvalitet innspilt via mobiltelefoner.

Innsikter og statistikk for live video
Brukere som har over 5 000 følgere (som er noe annet enn fans) kommer til å kunne se informasjon og statistikk for bedre å kunne forstå hvordan materialet deres mottas av følgerne. Denne informasjonen skal naturligvis brukes for å optimere og utvikle kommende publiseringer.

Tillat personer å sende live fra din Facebook-side
Hittil har det kun vært mulig for administratorer av en Facebook-side å sende live, men dette er nå blitt endret. Nå lanseres nemlig funksjonen ”Live Contributer for Pages”, og den gir en administrator mulighet til å gi andre tillatelse til å sende live fra siden.

Synliggjøring av kommentarer
Aktører som sender live vil nå få muligheten til å velge kommentarer til videoen og legge dem til nederst på videoen. Vanligvis genereres mange kommentarer som raskt beveger seg over skjermen. De kommentarene som velges ut av avsenderen kommer til å være synlige i hele filmens spilletid.

Oppdatering av videoens permalenke
Hvis Facebook-siden din publiserer videomateriale, vil det nå bli mulig å se alt dette materialet med permalenken ”facebook.com/pagename/videos”, noe som gjør det enklere både å dele og søke etter materiale.

 

Vil du vite mer om Ingager? Chatt med oss, ring oss eller send oss en e-post. Du finner kontaktinformasjonen vår her

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!