Veckan som passerade dominerades av nyheter från, och om, Facebook. För att uppmärksamma att Facebook nådde en global milstolpe med 2 miljarder användare ägnar vi hela detta nyhetsbrev åt Facebook.

Sommarspecial om Facebook

Veckan som passerade dominerades av nyheter från, och om, Facebook. För att uppmärksamma att Facebook nådde en global milstolpe med 2 miljarder användare ägnar vi hela detta nyhetsbrev åt Facebook.

 

2 miljarder aktiva användare på Facebook 

Facebook har nu passerat 2 miljarder aktiva användare, det vill säga att 2 miljarder personer använder Facebook  minst en gång var 28:e dag. För Sverige är motsvarande siffra 6 miljoner människor. När Facebook för fem år sedan nådde 1 miljard aktiva användare var det 55% av dessa som använde Facebook på daglig basis. Idag är siffran för dagligt användande 66% av alla aktiva användare. Således har Facebook lyckats utveckla sin plattform till att bli både mer attraktiv och relevant. Det blir intressant att följa utvecklingen framöver, vilka marknader kommer kunna växa och vilka tjänster kommer spela störst roll i en fortsatt tillväxt.

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Spam, fake news och klickmonster får begränsad räckvidd på Facebook 

Fake news har blivit ett stort samtalsämne runt om i världen och under årets Almedalenvecka finns det otaliga seminarium på ämnet. Facebook tar nu krafttag mot desinformation, sensationalism och innehåll som uppenbart och medvetet sprider felaktig information . Detta sker genom att Facebook sänker räckvidden på de användaren som kontinuerligt sprider osann information och innehåll som uppfattas som spam. Enligt de undersökningar som Facebook gjort är det ett fåtal användare som står för publicerandet av en stor del av den här typen av information. 

Läsa mer? Lästid ca 3 min

 

Facebook hjälper dig hitta gratis Wi-Fi på semestern 

Förra veckan lanserade Facebook en ny tjänst över hela världen och för både IOS och Android. Tjänsten gör det möjligt för den som använder Facebook appen att lokalisera platser som erbjuder gratis Wi-Fi. Denna tjänst kommer framförallt vara användbar i områden där mobildata är en bristvara. Men det kan även bli ett smart sätt att marknadsföra sig för butiker och restauranger mot turister som inte har möjlighet att använda sitt normala abonnemang. Man bör alltid vara uppmärksam när man som användare delar sin data. Dela din data över en SSL anknytning (dvs att URL:en innehåller ”https”). 

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Det var alla nyheter för denna veckan, hoppas ni hittade något av intresse. Nyhetsbrevet tar nu semester i tre veckor men vi hörs om några veckor igen. Ha en skön sommar!

Vill du veta mer om Ingager? Chatta med oss, ring oss eller skicka ett mail. Du hittar våra kontaktuppgifter här!

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!