Veckans uppdatering handlar om att Musicaly får innehåll från Viacom, Hearst mfl, Konsumenternas känslor skapar konverteringar och om digitalisering. Intressant, eller hur?

 

Ny kunskap och insikter är en viktig del för att kunna utvecklas både som individ och organisation, därför vill vi på Ingager dela med oss av kunskap som vi tycker är intressant. Nedan är en kort sammanfattning av nyheter från förra veckan som vi på Ingager vill uppmärksamma dig på. Dela gärna med kollegor som är intresserade av den digitala utvecklingen.

 

Musicaly får innehåll från Viacom, Hearst mfl

Musicaly, ett social nätverk baserat i Shanghai, har haft stora framgångar i målgruppen yngre tonåringar och idag har Musicaly över 40 miljoner aktiva användare. Snapchat har den senaste tiden offentliggjort att företaget kommer inkludera exklusivt material från externa aktörer och nu följer Musicaly detta exempel. Avtal har ingåtts med Viacom, NBCU och Hearst. Initialt kommer allt material vara fritt från annonser och fungera som ett test på hur målgruppen reagerar på denna typ av material. Filmerna kommer vara mellan 2-4 minuter långa och postas från innehållsskaparnas egna konton på Musicaly. Enligt uppgifter kommer materialet tas fram och laddas upp helt kostnadsfritt vilket indikerar att mediahusen är väldigt nyfikna på att testa nya kanaler får distribution av sitt innehåll.

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Konsumenternas känslor skapar konverteringar

Förra veckan kom en rapport som visade att e-handeln ökar i en snabbare takt än vad som tidigare beräknats. E-handel och digitala konverteringar är fortfarande ett relativt nytt område för många aktörer varför det finns lite forskning som baserats på stora mängder data. Därför var det extra intressant när analysföretag Qubit nyligen släppte en analys baserad på 2 miljarder kundresor och 120 miljoner konverteringar. Qubit studerade Revenue Per Visitor (RVP) som tydligare visar effekten på ett företags vinst jämfört med  andra indikatorer som vanligtvis används vid konverteringsstudier. Det som visar sig ge bäst resultat är inte snygga hemsidor och häftiga effekter utan att framhäva låg tillgång (Scarcity), rekommendationer (Social proof) och att påvisa angelägenheten att konvertera (Urgency). Jim McCarthy, VP Quibit, poängterar vikten av att fokusera på de insatser som ger effekt “Many marketers continue to focus on the low-hanging fruit of cosmetic changes to their websites, as it plays to their creative side and it has a visual, yet limited monetary impact,” McCarthy said. “Not only that, but in the absence of meta-analysis like ours, they have been in the dark about how to prioritize their martech efforts and budgets.”

Läsa mer? Lästid ca 3 min

 

Digitalisering, mer än bara en ny hemsida 

Digitalisering handlade länge om ”omvandling till digital form” som i att scanna in en fysisk bok och därmed göra den digital. Men numera handlar det mer om att skapa fördelar från den ökande användningen av datorer, smartphones och internet. Digital kompetens leder till ökad digital förmåga som sedan driver på digitalisering. Det sistnämnda steget innebär i sig att tillämpning av digital teknik möjliggör nya former av innovationer och kreativitet i en särskild domän, snarare än att enbart förstärka och stödja befintliga metoder. I en smalare bemärkelse kan ”digitalisering” syfta på ”papperslös hantering” som exempelvis e-deklaration istället för skattedeklaration via pappersblankett. För att vara framgångsrik med sin digitalisering och på sikt öka sin konkurrenskraft behöver företag arbeta med sina egna organisationer – här får du sju tips på hur ni kan komma igång på ditt företag.

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Det var alla nyheter för denna veckan, hoppas ni hittade något av intresse. Vill du veta mer om Ingager? Chatta med oss, ring oss eller skicka ett mail. Du hittar våra kontaktuppgifter här!

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!