Ny kunskap och insikter är en viktig del för att kunna utvecklas både som individ organisation. Den här veckan skriver vi om Google som börjar kontrollera fakta I sökresultat, Snap Publisher och at ten ny milstolpe har uppnåtts för mobilanvändandet.

 

Ny kunskap och insikter är en viktig del för att kunna utvecklas både som individ och organisation, därför vill vi på Ingager dela med oss av kunskap som vi tycker är intressant. Nedan är en kort sammanfattning av nyheter från förra veckan som vi på Ingager vill uppmärksamma dig på. Dela gärna med kollegor som är intresserade av den digitala utvecklingen.

 

Google börjar kontrollera fakta i sökresultat  

Efter det amerikanska presidentvalet 2016 blev termen fake news något som kom att diskuteras i nyhetsmedier över hela västvärlden. Ett ämne som frekvent diskuterades var det eventuella ansvar som skulle tilldelas aktörer som distribuerar digitalt innehåll. Facebook introducerade tidigt efter detta en egen märkning på innehåll som misstänktes innehålla information som ansågs kunna ifrågasättas. Nu lanserar även Google en funktion som tydligt markerar att sökresultatet blivit granskat och märks True, False, eller Mixture. Det kommer finnas möjlighet att ge feedback om man anser att omdömet inte överensstämmer med den information användaren innehar.

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Kan Snap Publisher skapa intäkter för Snapchat 

Snapchat har senaste tiden utmanats av kritik för svårigheterna för små- och medelstora annonsörers möjlighet att annonsera på plattformen. Under förra veckan kom ett svar på denna kritik när Snapchat lanserade Snap Publisher som är ett annonshanteringssystem där annonsörer kan operera utan att på förhand ha kontaktat Snapchat. Verktyget möjliggör publicering, analys och optimering av annonser. En intressant funktion är möjligheten att köpa vertikala videoannonser. Det blir intressant att följa hur verktyget mottas på den amerikanska marknaden där det än så länge bara är tillgängligt. 

Läsa mer? Lästid ca 3 min

 

Ny milstolpe för den mobila utvecklingen, 5 miljarder mobilanvändare 

Att mobilen är många användare bästa vän är ingen nyhet men nyligen publicerades uppgifter som visade på en milstolpe inom penetrationen av mobilanvändandet på den globala marknaden. 5 Miljarder, eller 67% av jordens befolkning, personer använder numera en mobiltelefon.  Effekten av denna utveckling blir att vi med största sannolikhet kommer se ett ökat fokus från de stora tech företagen på utveckling av tjänster och funktioner som skapar värde för användarna vid deras mobila användande. 

Läsa mer?  Lästid ca 3 min

 

Det var alla nyheter för denna veckan, hoppas ni hittade något av intresse. Vill du veta mer om Ingager? Chatta med oss, ring oss eller skicka ett mail. Du hittar våra kontaktuppgifter här!

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!