Behöver vi ytterligare en sociala media app – Veckans spaning

News you want to use week 10.

Vero är antagligen den app som fick störst procentuellt uppsving av alla sociala media appar under förra veckan. Vero, som lanserades redan 2015, blev uppmärksammad förra veckan när appen fick över en halv miljon nya användare på mindre än 24 timmar. Trots denna enorma tillströmning av användare hade Vero inte ens en miljon användare vid mitten av veckan. Vad är det då som gör att användare flockas kring Vero? Appen beskriver sig själv som True Social vilket innebär att det inte finns några algoritmer och att alla inlägg visas i kronologisk ordning. Det finns heller inga annonser vilket säkert appellerar till flera användare. Tjänsten planerar istället att finansieras genom att användaren prenumererar på tjänsten, likt Netflix eller Spotify.

Tillbaka till min fråga i rubriken, behöver vi ytterligare en sociala media app? För att tjänsten ska bli mer attraktiv tror jag först och främst att appen behöver attrahera fler användare. Jag laddade själv ned appen förra veckan och det var bara 7 stycken av mina kontakter som också var medlemmar, ingen av dessa har ännu laddat upp något innehåll så jag har ett ganska tråkigt flöde på Vero för tillfället. Vidare tror jag det kan bli utmanande att få användare att överge existerande tjänster, vi är trots allt styrda av våra vanor. Sedan kan det bli utmanande att få användare att betala för tjänster som vi vant oss ska vara gratis. Det kan dock finns en marknad bland användare som verkligen prioriterar den personliga integritet och inte vill att algoritmer ska styra deras flöde.
Så, kommer Vero blir nästa Instagram eller snarare Google+…..? Det är för tidigt att säga men det ska bli intressant att se ifall vi fortfarande pratar om Vero nästa år.

Läs mer här Lästid ca 5min

 
» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!