Kinesiska aktörer kan komma att leda den digitala utveckling på den globala arenan – Veckans spaning

News you want to use week 17.

Amerikanska aktörer som Google, Facebook, Microsoft, Apple och Amazon har under lång tid haft rollen som ledare av den digitala utvecklingen för hela den globala arenan. Länder som inte tillhört de industrialiserade och rika delarna av världen har ansetts producera tjänster och produkter som håller långt längre kvalité än vad som erbjuds från, framförallt, amerikanska företag.

I Simon Kemp’s utmärkta rapport”2018 Q2 Digital Statshot”  redovisas statistik som indikerar att kinesiska aktörer kan vara på väg att passera sina amerikanska konkurrenter gällande antal nedladdade shoppingappar och även gällande mängden trafik som kommer till de olika sajterna. Under andra kvartalet 2018 passerades Amazon av Alibaba (via sajten Taobao) som den shoppingsajt som drev mest trafik globalt.

Även när antalet nedladdningar av de olika aktörernas appar mättes kunde Alibaba utses till vinnare då företagets app Aliexpress blev den mest nedladdade appen under årets andra kvartal. De stora amerikanska techbolagen kommer givetvis inte gå under som ett resultat av detta men det kan vara början på ett skifte där den digitala  utvecklingen i allt högre grad drivs från, och påverkas av, kinesiska aktörer. 
  

Läs mer här Lästid 5 min

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!