Amazon utökar värdekedjan med egen städpersonal och börjar sälja egna kläder – Vad är nytt?

News you want to use week 15.

För ungefär tre år sedan lanserade Amazon en marknadsplats där kunder kopplades samman med hantverkare, trädgårdsarbetare och olika städtjänster. Detta möjliggjorde för Amazon att skapa ett helt nytt affärsområde utan några investeringar i fysiska produkter för att uppfylla tjänsten.

Det som Amazon nu börjat rulla ut i Seattle är en utveckling av den här typen av tjänsten men med skillnaden att Amazon anställer egen personal som i nuläget enbart ska genomföra olika tjänster inom städning. Detta är något överraskande eftersom det finns en rad nackdelar med att anställa personal men samtidigt tillåter detta Amazon att själva utbilda och träna de nya medarbetarna. Blir intressant att se ifall fler plattformsföretag följer efter Amazon och börjar anställa egen personal. 

Amazon har mer än egen städpersonal på gång. Nyligen lanserades det egna klädmärket Truth & Fable som kommer sälja damkollektioner med priser mellan £35 – £135. Första kollektionen kommer vara en vår och sommarkollektion för våren 2018.

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!