,

Automatiserade annonser för Instagram Stories – Vad är nytt?

News you want to use week 14.

Instagram Stories är ur ett annonsörs perspektiv en väldigt intressant kanal just nu. Användare har snabbt tagit till sig kanalen vilket innebär att antalet visningar kontinuerligt ökar.

Annonsörer har inte riktigt hängt med i denna utveckling vilket innebär att det idag är relativt få annonsörer som syns på Instagram Stories. Effekten av detta är att annonsvisningarna är billigare än i flera av Facebooks andra kanaler.

En möjlig anledning till att företag ännu inte valt att synas på Instagram Stories kan vara att det innebär ytterligare en kanal att skapa innehåll, och annonser, för vilket dels tar tid men kan även vara  kostnadskrävande.

Facebook har nu gjort det möjligt att skapa en annons för Instagram Stories, baserat på ett Instagraminlägg. Funktionen återskapar bilden så att den automatiskt matchar bildkraven för Instagram Stories. Texten från det ursprungliga inlägget följer med och placeras i den nedre kanten av Instagram Stories annonsen. Funktionen går att applicera på alla videos under 15 sekunder samt enskilda bilder.    

 
 
Läs mer Lästid ca 3 min
» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!