, ,

Ingager ska lyfta Coloramas fysiska butiker genom sociala medier

colorama

Colorama är Sveriges största färgfackhandel med över 140 butiker runt om i Sverige. Facebookbyrån Ingager fått uppdraget att hantera all närvaro på sociala medier för samtliga butiker. Den omfattande satsningen sätter färghandlarna i fokus och all annonsering skräddarsys med varje enskild lokal butik som avsändare. 

– Ingager har en viktig roll i vårt arbete med ställa om vår verksamhet och marknadsföring – från fysiskt till digitalt först. För oss har det varit oumbärligt att direkt vid start ha ett helt team med experter som hanterar kanalerna. Kanaler som vi vet att målgruppen spenderar otroligt mycket tid i och som är centrala för att vi ska kunna nå våra målsättningar. säger Oskar Klingberg, Digital Transformation på Colorama 

Att alla Coloramas butiker nu får en lokalanpassad annonsering på Facebook och Instagram är något som Henrik Edin, på Colorama i Säffle och Åmål, ser stor potential i: 

– Möjligheten att kommunicera lokala erbjudanden och prisgarantier är väldigt viktigt för att hela tiden nå våra målgrupper i närområdet. För oss har samarbetet med Ingager hittills varit väldigt givande och det möjliggör en lokal närvaro för vår annonsering. Vi får kontinuerlig uppföljning både innan och efter specifika kampanjer, och kommer fortsätta utveckla samarbetet under året. 

I februari lanserades en e-handelslösning för Colorama i Stockholmsområdet som under året ska utvecklas för fler handlare och butiker runt om i landet. Ingager skräddarsyr annonseringen baserat på det individuella produktutbudet hos butikerna för att säkerställa leverans och kvalité för samtliga butiker och målgrupp. 

– Det digitala landskapet har utvecklats i en snabbare takt än väntat och kunder handlar i större utsträckning online än någonsin tidigare. Vi är stolta över att påbörja detta spännande samarbete med Colorama och ser fram emot att hjälpa dem med deras fortsatta digitala utveckling och framgång, säger Jimmy Jakobsson, VD Ingager. 

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!