Kan AR bli nästa teknik som får stort genomslag – Veckans spaning

News you want to use week 18.

VR har ännu inte fått det stora genomslag som många experter tidigare trodde. Kanske för att det kräver relativt dyr utrustning och för att det fortfarande saknas tillräckligt mycket innehåll för att locka användare. En anledning kan också vara att VR är en aktivitet som användaren gör ensam, vilket innebär att det inte är särskilt socialt. 

Istället framstår nu AR som den teknik som verkligen kan få genomslag bland användare och annonsörer. Många förknippar AR med spelsuccén Pokemon Go men tekniken kan användas till mycket mer än bara spel.

Efter att Apple släppte operativsystemet iOS 11 har det blivit möjligt för alla som har en iPhone 6 eller bättre att köra AR på sina mobiler. Apples plattform för att utveckla AR lösningar heter ARKit och framförallt e-handlare arbetar nu med skapa lösningar som ska få kunder att interagera med deras varumärken.

Exempel på branscher som redan nu testar att utveckla kundupplevelsen genom AR tekniken är möbelbranschen, modebranschen, leverans- och logistikföretag, spelbranschen och även skönhets- och sminkföretag. Den stora fördelen med AR tekniken är att den numera kan användas via en enhet som nästan alla användare ständigt bär med sig, mobilen. Användningsområdena för denna teknik är nästintill oändliga och det ska bli spännande att se vilka svenska företag som först tar tillvara på denna möjlighet. 

Läs mer här Lästid 5 min

» Do you want to know more about us? Then, book an online meeting here!