2020/10/26
Marketing, Trends, WhatsApp
5 grunde til at WhatsApp er ved at blive uundværligt inden for B2B-markedsføring
Den større mængde trafik fra forskellige sociale kanaler til detailhandlernes hjemmesider har resulteret i, at mange detailhandlere er begyndt at genoverveje den nuværende udformning af deres hjemmesider. Historisk er det blevet debatteret, om en hjemmeside primært skal være et inspirationssted eller fungere som en indtægtsgenererende salgskanal?
Når sociale kanaler udgør en stadigt større del af den trafik, som kommer ind på hjemmesiderne samtidig med at indholdet på sociale kanaler i stigende grad bliver målgruppe-tilpasset, kan hjemmesiderne også blive endnu mere specifikke, når det gælder indhold. Bestemte varemærker har valgt at kun sælge særlige dele af deres produktkatalog via sociale medier og har så tilpasset hjemmesidens indhold til dette.
Landingssider har vist sig at være et vellykket format for mange detailhandlere, først og fremmest hvis målgruppen anvender mobilen i stor udstrækning. Downloadtiden for den eksterne side, hvor brugeren skal gennemføre købet, er blevet en stadigt vigtigere faktor for ikke at miste kunder i løbet af købsrejsen, og landingssider tilbyder en hurtigere downloadtid sammenlignet med eksterne hjemmesider.
For aktører, som vil satse mere på social commerce, er det vigtigt at sikre sig, at alle data som produceres på eksterne kanaler kan registreres i så stort omfang som muligt for at kunne gennemføre forbedringer. Nye arbejdsmetoder på nye kanaler kræver, at detailhandleren tør eksperimentere og teste nye metoder for at kunne identificere, hvordan netop deres varemærke bør arbejde på kanalar som Instagram, Snapchat, Messenger og Facebook.
Fremtidens salgskanal
Den mobile handel forventes i år 2021 at stå for 54 procent af e-handelsalget. Internetshopping via smartphones stiger, og WhatsApp er en del af denne udviklingstendens. Derfor har det siden sidste år været muligt for virksomheder at præsentere deres produkter og serviceydelser på WhatsApp som en del af den nye katalogfunktion, som appen tilbyder.
Så hvorfor skal man netop som B2B-virksomhed anvende denne markedsføringsmulighed til sine meget specifikke produkter? Forklaringen er enkel: Ved at anvende WhatsApp kan I nå præcis de kontakter, som er interesserede i jeres nye industrielle produkter. Spar tid og bøvl ved at droppe digitaliserede kataloger, som med møje og besvær sendes som vedhæftet fil eller som nyhedsbrev – og grib samtidig chancen for gøre dine kunder bevidste om, at WhatsApp er mere end bare et chatværktøj.
Digital varemærkeudvikling
Udarbejd tiltalende og relevant indhold, spred det til de rigtige målgrupper, lad det ikke bare tilfredsstille målgruppens behov – men også blive et varigt minde. Hvis man har held med at overføre disse principper fra B2C-markedsføring til B2B-verdenen, har man en god chance for at stikke ud i konkurrencen inden for produkt- og kundekommunikation og at positionere sig som et innovativt B2B-varemærke i et digitalt miljø.
De fleste virksomheder har endnu hverken opdaget eller forstået, hvilket potentiale WhatsApp har som B2B-kanal. Hvis I derfor tager chancen nu og begynder at bruge WhatsApp til jeres virksomhedskommunikation, åbner I ikke kun jeres indhold på en af verdens største kommunikationsplatforme, men har også en stor mulighed for at vise, hvordan WhatsApp kan fungere for mellemstore virksomheder. Med andre ord, I kan vise, hvordan man kan kommunikere i realtid og på en moderne måde.
Lav risiko med stor rækkevidde
Sidst men ikke mindst: udgiftsfaktorer. Mens digitale markedsføringsaktiviteter ofte er forbundet med store investeringer, især for industrivirksomheder, er WhatsApp Business helt gratis. Præcis som den private version, kan virksomhedsappen bruges på både smartphones og via computerens skrivebord. På denne måde kan kundedialogen teoretisk set finde sted hvor som helst og når som helst, men kan også klares fra arbejdspladsen.
Så anskaffelse af WhatsApp Business kræver næsten ingen anstrengelser – specielt når man tænker på, hvad appen kan præstere i turbulente tider som den nuværende coronakrise. For eksempel giver statusfunktionen virksomheder mulighed for at publicere tidsbegrænsede opdateringer. Hvis for eksempel datoen for genoptagelse af produktionen er fastsat til når den nuværende situation er blevet roligere, kan denne væsentlige oplysning kommunikeres til et stort antal kunder med meget lidt besvær på en klar og lettilgængelig måde.
Lav dørtærskel, mange alternativer og en målgruppe, som allerede er tilstede: WhatsApps potentiale som kanal for B2B-kommunikation er åbenlyst. Dem, der derimod ikke bogstaveligt talt tager begrebet “kvikbesked” alvorligt og holder deres svartider så korte som muligt, vil få svært ved at positionere sig som et stærkt varemærke på WhatsApp. På den anden side har dem, der har taget den grundlæggende idé om beskedtjenester til sig alle muligheder for at få succes med at anvende denne lovende platform til deres indhold.
» Er du interesseret i at høre mere om os? Book et online møde her!