Alibabas smarta högtalare har "ögon" – Vad är nytt?

News you want to use week 15.

Alexa har en betydande andel av den amerikanska marknaden för smarta högtalare och Google planerar att introducera en rad nya språk i sin högtalare för att bredda marknaden samtidigt som mindre aktörer som svenska Zound Industries också arbetar på att ta fram sin egen version.

Marknaden för smarta högtalare är het och många vill vara en del av den förväntade framgången. Lite bortom den västerländska marknaden har även Alibaba en rad spännande saker på gång inom detta området. Bolaget har sedan tidigare en smart högtalare som heter Tmall Genie vilket är en modell som säljer väldigt bra i Kina, vilket även är den enda marknaden där den är tillgänglig för närvarande.

Alibabas AI labb har nu släppt en häftig funktion som heter AliGenie 2.0, vilket ger bolagets smarta högtalare ”egen syn”. Detta innebär att plattformen möjliggör för den smarta högtalaren att exempelvis läsa godnatt sagor eller hjälpa till att avgöra vilken burk medicin som ska användas. Det enda som krävs av användaren är att den laddar ner appen ”Genie FireEye” till mobilen. 

Läs mer?  Lästid ca 2 min

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!