, , ,

En god jul utan hackade Facebook konton – vi förklarar hur du gör.

Old online consumer

Under turbulenta och hektiska tider ökar aktiviteten bland världens hackare, detta var tydligt under inledningen av pandemin och nu under fjärde kvartalet ökar aktiviteten från hackare. För att skydda Facebook-konton från intrång har Facebook gjort det obligatoriskt för alla personer som har tillgång till ett annonskonto att aktivera tvåfaktorsautentisering. Om man inte har det aktiverat kan Facebook som en säkerhetsåtgärd komma att stänga ner berörda annonskonton, och all annonsering kommer därmed bli pausad. Tvåfaktorsautentisering är också ett krav för att Facebook ska täcka förlorad annonsbudget vid eventuell hackning.

 

Vi rekommenderar er att aktivera tvåfaktorsautentisering för alla

 personer som har tillgång till kontot så snart som möjligt.

 

Tvåfaktorsautentisering är en säkerhetsfunktion som skyddar ditt Facebook-konto i tillägg till ditt lösenord. Om du konfigurerar tvåfaktorsautentisering blir du ombedd att ange en särskild inloggningskod eller att bekräfta ditt inloggningsförsök varje gång någon försöker få tillgång till Facebook från en webbläsare eller mobil enhet som Facebook inte känner igen.

Ifall du inte redan har en tvåfaktorsautentisering kan du enkelt skaffa det genom att antingen följa stegen nedan eller besöka Facebooks Guide till Tvåfaktorsautentisering.

Så här aktiverar eller hanterar du tvåfaktorsautentisering:

  1.  Gå till dina inställningar för säkerhet och inloggning.
  2.  Bläddra ned till Använd tvåfaktorsautentisering och klicka på Redigera.
  3.  Välj den säkerhetsmetod du vill lägga till och följ anvisningarna på skärmen.

IT teknik

När du konfigurerar tvåfaktorsautentisering på Facebook blir du ombedd att välja en av två säkerhetsmetoder:

Du måste ha ställt in minst ett av dessa alternativ för att kunna använda tvåfaktorsautentisering. När du har lagt till sms-koder eller en extern autentiseringsapp på kontot kan du även ställa in andra metoder för autentisering.

Observera att alla med tillgång till annonskontot behöver åtgärda detta. Du ser vilka som har access till annonskontot under företagsinställningar i Business Manager.

Detta är ett enkelt sätt spara dels mycket tid, men även annonsbudget, som potentiellt kan gå förlorad annars. Vi vill alla göra våra, samt våra kunders, liv så friktionsfria och smidiga som möjligt, genom att använda tvåfaktorsautentisering hoppas vi att du kan fira jul utan besök från hackare.

 

SIMON BEYER
CHIEF STRATEGY OFFICER
Har du frågor? Kontakta oss!

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!