Kommer e-handlare ta över den fysiska handel? – Veckans spaning

News you want to use week 13.

Hela den amerikanska koncernen Toys R Us gick för ett tag sedan i konkurs som en direkt effekt av ökad e-handel samt företagets oförmåga att hantera den digitala omställningen. En aktör som var en bidragande faktor till leksaksjättens fall var Amazon som hanterar 44% av e-handeln på den amerikanska marknaden.
 
Ironin i detta är att Amazon nu enligt flera källor visat intresse för delar av Toys R Us gamla lokaler. Amazon köpte redan förra året Whole Foods och fick då tillgång till kedjans 450 mataffärer men nu verkar det som att behovet av lokaler ökat. Detaljhandeln kämpar i motvind på flera av världens marknader samtidigt som e-handeln i Sverige växer med 7-9% varje år.
 
Med stor sannolikhet kommer omställningen till verksamheter anpassad till digitaliseringen vara övermäktig för ett antal detaljhandlare vilket kommer resultera i konkurser bland aktörer inom detaljhandeln framöver. I Sverige är det också möjligt att vi under kommande år får se allt fler e-handlare ta över lokaler som tidigare tillhörde en mer traditionell aktör. Den fysiska närvaron kommer fortsatt vara viktig dels för service och logiskt men ger även nya möjligheter att lösa utmaningen men the last mile. 
 
 
Läs mer här Lästid ca 4min
» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!