Funksjoner det lønner seg å kjenne til i 2017 – optimer relevansen til din bedrifts Facebook-side

2017 har startet i et høyt tempo, med en rekke oppdateringer av både Facebook, Snapchat, LinkedIn og Instagram. Når det gjelder Facebook er det flere funksjoner og tjenester vi i Ingager synes du bør ha kjennskap til. Det er som vanlig ikke ett enkelt svar på spørsmålet ”Hva funger best på Facebook”, men når du følger med på trender og nyheter har du også bedre muligheter til å ligge et skritt foran konkurrentene.

Beste praksis for publiseringer 2017.
Bedriften BuzzSumo analyserte mer enn 800 millioner innlegg som ble lagt ut i 2016 og trakk en rekke interessante konklusjoner.

  • Kortfattet er best – innlegg som inneholdt færre enn 50 tegn viste seg å være mest engasjerende.
  • Publiser på riktig tidspunkt – innlegg som deles når det deles færre innlegg på nyhets-feeden viser høyere engasjement.
  • Bruk video – innlegg som inneholder video (innspilt eller live) deles mer enn andre formattyper.

Optimer omslagsbilde for mobil og stasjonær PC.
Facebooks omslagsbilde dekker 820 x 312 piksler på desktop og 640 x 360 piksler på mobilen. Det fører til at omslagsbildet kan oppfattes ulikt på mobil og stasjonær PC. For å forsikre seg om at omslagsbildet kan ses både på mobil og stasjonær PC bør man lage en buffer på 134 piksler på begge sider.

Opprett påminnelser om viktige dager og tilpass påminnelser.
For å unngå å gå glipp av kommende viktige dager, f.eks. høytider, kan man opprette påminnelser. Som Facebook selv uttrykker det: “We can remind you to update your page on days that are important to you. Regular posts build visitor trust and engagement, and reminders can make it easier to follow a posting schedule.” 

Oppdater profilbildet til video
Alle profiler og enkelte sider kan nå spille inn og laste opp en video som er opptil sju sekunder lang og bruke den som profilvideo. Ikke glem å inkludere bedriftens varemerke i videoen. For tiden er det kun mulig å laste opp en profilvideo via iPhone og Android.

Legg til undertekster på videoen din
Brukere av sosiale media på mobilen har ofte skrudd av lyden, og derfor er det ekstra viktig å inkludere undertekster på videoen.

For å lage undertekster følger du bare trinnene nedenfor:

  1. Når videoen er lastet opp, klikker du ”Select”.
  2. Under ”Video Captions” finner du en rullegardinmeny som heter ”Generate Automatically”.
  3. Når du har valgt ”Generate Automatically”, ser du to alternativer: ”Review Manually” og ”Let Facebook Review”. Vi anbefaler å lage undertekstene manuelt for å unngå misforståelser.

 

Vil du vite mer om Ingager? Chatt med oss, ring oss eller send oss en e-post. Du finner kontaktinformasjonen vår her

» Vill du veta mer? Boka ett onlinemöte här!