Our Work

Kicks
Story & Scope

Kicks är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Med skönhetsexperter i 250 butiker i Sverige, Norge och Finland, samt en modern omni-channel-lösning, erbjuder Kicks personliga och inspirerande skönhetstjänster och cirka 25 000 produkter från 300 varumärken.

Kicks ville ha en partner som inte bara är specialist när det gäller att optimera annonser på sociala medier, utan också skapar kreativt och framgångsrikt innehåll och annonser. Efter en lyckad pitch från Ingager inleddes ett samarbete mellan parterna. Ingager administrerar nu all Meta-marknadsföring för Kicks i Sverige, Norge och Finland.

De huvudsakliga målen som sattes upp för samarbetet var följande:

  • Skapa större varumärkeskännedom
  • Öka engagemang bland kunder
  • Fortsätta att driva försäljning
Metod

I början av samarbetet satte Ingager upp en strategi för att använda annonser på sociala medier för att öka varumärkeskännedomen, engagemanget och lojalitet bland befintliga kunder.

Som ett komplement till de redan framgångsrika konverteringsdrivna kampanjerna, inklusive DPA-kampanjer, lade Ingager till varumärkeskännedomskampanjer som annonserade parallellt. Detta för att öka varumärkesmedvetenheten, utan att förlora konvertering. Dessa nya varumärkesannonser inkluderade infografik och enkätannonser för att skapa en större relation med kunderna, samt öka engagemanget.

För att få en bättre förståelse för vilket innehåll och vilka annonser som skulle bli framgångsrika på de olika marknaderna, började Ingager A/B-testa relevanta hypoteser. Dessutom utvecklade Ingager en ny kontostruktur, där flera kampanjer och målgrupper kombinerades för att kunna passera inlärningsfasen på kortare tid. På så sätt började kampanjerna att prestera bättre och snabbare än tidigare.

Ingager breddade även kampanjernas målgrupp, och började arbeta med olika triggers, kommunikation och unika försäljningsargument. Genom att kontinuerligt analysera och optimera innehållet hittade Ingager de mest effektiva sätten att annonsera mot Kicks målgrupp.

Ingager & Kicks

Samarbetet har pågått i längre tid, vilket resulterar i att vi har mer och mer data att förlita oss på. Detta ger stora insikter när det kommer till nya strategier för att formulera kampanjstruktur, målgrupper, budgetfördelning och annonsmaterial.

Detta är ett samarbete som alltid kommer att fortsätta utvecklas i takt med nya trender och insikter. Detsamma gäller resultaten. Vi kommer att fortsätta skapa större varumärkeskännedom, öka engagemanget bland kunderna och även fortsätta att driva försäljning.

Det är säkert att säga att detta är ett bra exempel på ett framgångsrikt partnerskap med en ljus framtid!

Vill du veta mer? Ta kontakt med oss idag.

Other Work