Our Work

Dormy
Story

Inför golfsäsongen 2019 startade Dormy och Ingager ett samarbete med målsättning att öka försäljningen, både på nätet och i butik. Samarbetet har också syftat till att på ett lönsamt sätt skala upp från den svenska marknaden för att även skapa försäljning i Norge, Danmark och Finland från Facebook och Instagram.

Metod och målgrupp

Dormy är ett välkänt varumärke bland Sveriges 460 000 golfspelare. Företaget har en stark och trogen kundbas. Ingager inledde samarbetet med en analys av aktiva och potentiella kunder, baserat på Dormys kunddatabas, Facebookdata samt Ingagers erfarenhet.

Med grund i analysen lokaliserades potentiella kunder i de nordiska länderna, och en initial målgrupps skapades. Med innehåll som på riktigt är ”thumbstopping” byggdes besökstrafiken till Dormys sajt upp.

Potentiella kunder har sedan i en sekvens av budskap exponerats för Dormys varumärke, och erbjudanden, för att skapa försäljning. Samtidigt har målgruppen löpande expanderats och innehållet utvecklats, baserat på Facebookdata.

Innehållet anpassas efter de varierande annonsformaten. Det ska utnyttja plattformens fulla potential och användarens hela skärmyta, för att undvika kompromisser som drar ner resultatet. Stort fokus på rörligt material som fångar uppmärksamheten bland golfare på jakt efter ny utrustning och inspiration.

Samarbetet sker långsiktigt och med full transparens mellan Ingager och Dormy.

  • Målsättning
  • Öka antalet betalande kunder.
  • Öka lönsamheten från Facebook- och Instagramannonseringen.
  • Expandera marknadsföringen till Norge, Danmark och Finland.
  • Definiera målgrupper i Norge, Danmark och Finland.
  • Skapa försäljning hos Dormys outlet i Ängelholm.
  • Rekrytera följare till Facebooksidan.

Resultat

Ett nära samarbete mellan Ingager och Dormy, med fullt fokus på att relativt snabbt uppfylla målsättningarna, har skapat ett bra resultat. Försäljningen från Facebookplattformen har varit stark både på nätet och i outlet-butiken. Tack vare Facebook Offline Conversion-spårning har kampanjerna inte bara kunnat optimeras baserat av effekten på sajten, utan även för faktisk försäljning i fysisk butik.

13xROAS
4%CR
8%Cost Per Sale (of order value)

Other Work